Ecet a patkányok ellen - Elriasztók.hu tippek és trükkök
Blog cikkek

Ecet a patkányok ellen

Ecettel a patkányok ellen?

Vannak olyan módszerek, melyetet “őseink” a régi időkben bevetettek a rágcsálók ellen, ilyen az “ecet patkány ellen”. Tudom, hogy felmerül a kérdés és ezek a dolgok beváltak?
Amikor az ősz közeledik a vándorpatkányok vagy a szomszédból érkező patkányok a téli időszakra szívesen behúzódnak a melegebb, védelmezőbb helyekre. Imádják a jól megdézsmálható táplálékkal teli kamrákat, házakat, nyaralókat. A zöld közeli házakat is örömmel látogatják, ha megtetszik nekik szépen oda is költöznek. Sőt igényük nem túl nagy, nem válogatnak, ezért a lomos, a rossz higiéniai viszonyok között is jól érzik magukat. Még a családalapításra is alkalmasnak tartják ezeket a helyeket. A gyors család növekedés nekünk nem kedvez, a kis állatok aranyosak, de ezek a kis “cuki szőrmókok” nem plüssállatkák és nem házi kedvencek, hogy dédelgessük őket. Fontos szem előtt tartani, hogy sok kárt okoznak, betegséget és fertőzéseket terjesztenek. Mindenki számára csak azt tudom ajánlani minél előbb szabaduljon meg jelenlétüktől, ha ez megvolt, gondoskodjon távoltartásukról.

Hogy szabaduljunk meg a rágcsálóktól?

Több esetben is írtam, hogy a humán módszereket részesítem előnyben, ezért most is ezt javaslom. Amikor már betolakodtak és beköltöztek az új kártevők, akkor szerezzünk be elkapásukra alkalmas élvefogó ketreceket, ha jónak látod a kínálatunkban lévő csoportos vagy egyéni – élvefogó csapdákat válaszd bátran, megéri. Lehet első beruházásnak drágának tartod, de később megtérül a befektetésed, mivel megszabadulsz az “idegenektől” és egészséges, nyugodt környezetben élheted tovább a mindennapokat a családoddal.
Tegyük fel túlságosan elszaporodtak otthonodban a patkányok, nem bírsz már egyedül velük? Az állatok befogására nyugodtan hívj segítségül szakértőt. Biztos számíthatsz rájuk.

Hogyan tartsuk távol a patkányokat? Ecet patkány ellen?

Mint azt, ahogy az elején pár szóban említettem: régi módszerek használatával.
Rajongásuk alábbhagy, lehet el is költöznek a potyalesők, ha egy jó erős, intenzív  illattal odadörgölünk az orruk alá. Lehet próbálkozni fokhagymával, borsmentával vagy például egy ecetes vagy terpentines ronggyal. A jól átitatott ruhadarabot helyezz be a járatba, ha persze megvan a hely, ahol tartózkodnak. Érdemes a járat vagy a feltételezett lakásuk, azaz a lyuk elé papírt, kartont helyezni, esetleg felszórni a területet friss homokkal, így az apró lábnyomok könnyen kivehetőke lesznek és rájuk találunk. Amikor már megtaláltuk őket, akkor mehet az ellenszer. – Az, hogy mindez nálad is beválik vagy sem… én még nem tudom, de oszd meg velem facebookon. – Mindenesetre egy próbát megér. A túlszaporodott család ellen először az elkapást válaszd, majd jöhet a régi módszer próbája.
Netán sikertelen a távoltartás, akkor se keseredj el! Akkor van számodra más megoldás, például ez a rágcsálók elleni ultrahangos készülék

Hogyan készüljünk fel a betolakodók fogadására?
A patkány igen intelligens lény és remek a szaglása, ezért minden alkalommal viselj kesztyűt. Saját magad védelme érdekében is fontos a védő kesztyű használata. A szaglására visszatérve: azokkal a tárgyakkal, amelyekkel érintkezünk, ott megérzik az ember által kibocsátott illatot/szagot és képesek napokig elkerülni a területet.

Remélem sikerült minden kérdést megválaszolnunk abban a témában, hogy az ecet patkány ellen hatásos megoldás-e.

Remélem neked is beválnak ezek a jó kis trükkök!
Sikeres elkapást és végleges távoltartást kívánok!

Related posts

Leave a Comment

X